maandag 24 mei 2010

Gekker moet 't niet worden

Het baanseizoen draait alweer echt op volle toeren en de afgelopen week kwam ik met mijn Swift-maten maar liefst drie keer aan de bak. Woensdag 19 mei bij GVAC-Veldhoven (speer, kogel), vrijdag 21 mei bij Asterix-Eindhoven (kogel, discus) en gisteren 23 mei op het Pfingstsportfest met Frans de Laat bij LAV-Hückelhoven. En dan vergeet ik dat Peter Holthuijsen 22 mei ook nog even naar Altena (D) is geweest voor een werpvijfkampje. Het moet niet gekker worden. Maar het was allemaal wel zo’n beetje bewust gepland, want komend weekend is het NK-Masters in Eindhoven (kogelslingeren, gewichtwerpen, werpvijfkamp), en dat is voor ons werpgroepje een wedstrijd waar we naar uitkijken.

Onwillekeurig denk je dan toch weer terug aan vorig jaar, toen we nog als Werpersgroep Masters Scopias maar liefst 3*Goud, 3*Zilver en 3*Brons veroverden! Dat kunststukje zullen we denkelijk niet kunnen herhalen maar we gaan zeker ons best doen. Paul Philips is (nog steeds) geblesseerd, maar met nieuwkomer Jeroen van Emmerik staan er toch weer zes Swift-Masters op de deelnemerslijst. Samen met Peter Holthuijsen, Henk van Bakel, Jan van Hooft, Frans Klep en mezelf proberen we wat nationaal plaatwerk bij elkaar te gooien in Eindhoven.

Swift is overigens een geweldige atletiek-club, waar iedereen zich meteen welkom voelde. Ik heb het al een paar keer gemeld in deze blog, we hebben een gedreven trainer en het groepje werpers groeit gestaag! Intussen hebben we al 19 van de 21 mogelijke clubrecords (soms meerdere keren) verbeterd, en dan vergeet ik even de dubbele records van Peter in de M40, M35 en Senioren. Op dit moment ligt sportpark de Wijher “op de schop”, maar straks 30 oktober bij de Douwe-Smit-Trofee ligt alles er weer keurig bij. Donderdag 10 juni gaan we met een clubje brainstormen wat we eventueel aantrekkelijker kunnen maken aan deze traditionele werpwedstrijd. En dat wordt geen gezeik met “maar 3 pogingen” of “groepen van 30 man”! Ook in Veldhoven was het weer zover, zonder enige uitleg werd de wedstrijd gedevalueerd naar 3 pogingen. Sorry, maar zo gaan de werpnummers naar de klote. Als er teveel deelname is op de 1500 meter, lopen die toch ook geen rondje minder!?? Ik schaam me om het te moeten vaststellen, maar dat maak je in Duitsland niet mee. Ook gisteren in Hückelhoven was het weer keurig geregeld, veel deelnemers maar iedereen kreeg zijn of haar 6 pogingen! En bij te grote deelname werd in onderling overleg gesplitst in twee groepen. Mijn welgemeende complimenten aan de twee ervaren rotten Hans Fischer en Werner Angermund, keigoed in werpwedstrijden.

Komende week wordt er licht getraind, geen wedstrijdjes en Jan van Hooft moet revalideren met z’n knie, pootje omhoog en vrij van “lopende en staande dienst”.
Kijk hiernaast maar eens naar onze beste prestaties in dit nog jonge seizoen, jullie horen volgende week gegarandeerd hoe het allemaal is mee- of tegen-gevallen in Eindhoven.

Geen opmerkingen: