woensdag 5 mei 2010

Bevrijd en gepensioneerd!

Vanmorgen hadden Jan van Hooft, Frans Klep en ik om 10:30 uur afgesproken op sportpark Hondsheuvels in Eindhoven voor een oefen-werpvijfkampje. Ja ja, bevrijdingsdag, jong gepensioneerd en alledrie liefhebbers van lekker buiten spelen, wat is er dan fijner dan volledig bevrijd samen met allerlei werptuig aan te klooien. Toen we de afspraak maakten voor deze training kwam op de vraag: “Wie brengt de koffie mee?” geen duidelijk antwoord. Dus zaten we vanmorgen opgescheept met drie grote kannen koffie, 2 pakken koeken en een plak chocola. “Laten we dan maar eerst beginnen met koffie!”, en bij het tweede bakkie fietste Tina Klep en schuifelde de 250ste Lampisianer Thomas Korff het terrein op, en begon de dag toch weer gezellig. Belangrijkste agendapunt was dat Jan van Hooft ook overschrijving had aangevraagd naar Swift Atletiek, welkom bij de club. Wel weer jammer voor Scopias.

Maar ja, we komen niet om te ouwehoeren, er moet ook serieus getraind worden. Zoals altijd gelden met onze oefen-werp-vijfkampjes strenge regels, twee keer inwerpen en drie pogingen. Bij het eerste onderdeel, kogelslingeren, gooi ik eindelijk weer eens gemakkelijk over de 40 meter. Die aanstaande overschrijving lijkt wel bevrijdend te werken op deze bevrijdingsdag, want Jan van Hooft knalde er twee dikke PR’s uit. Met kogel voor het eerst over de elf meter (11,01m), en wat te denken van zijn 47,00 meter met discus. Dat wordt een spannende strijd op het NK-discus M60, en voor Frans en mij knokken om dat plaatsje in de finale. Frans komt geleidelijk weer terug na een blessure heel vroeg in het seizoen, hij klaagt niet gauw maar je ziet dat het steeds beter gaat. Wat helaas niet uit het bijgaande tabelletje valt af te lezen is de gezelligheid en de technische aanwijzingen, die we elkaar hebben gegeven. Tussen kogel en discus de tweede koffie-pauze, want die koffie moet op en geregeld rusten is erg belangrijk voor masters.

Het zonnetje komt warempel even door en jammer, alweer de laatste worp met gewichtwerpen. “Zullen we er nog drie doen als training voor het NK?”, oppert Frans en geen enkele Jan protesteert. Als we alweer aan de koffie zitten en de balans opmaken van deze dag, zijn we het unaniem eens: “Dit ging erg lekker, dat moeten we vaker doen!”.

Nou ja, eerst morgenavond een (officiële) werpdriekamp in Deurne. Voor de liefhebbers nog een filmpje gewichtwerpen Jan van Hooft (1 draai) en Frans Klep (3 draaien).

Geen opmerkingen: