zaterdag 11 april 2009

Piet Gubbels en Arie Verbaan nog steeds in de top!

De baanranglijst aller tijden Nederlandse Masters is weer uit, een echte aanrader.
Alle respect voor dit monnikenwerk, waarin Ton Peters (Scorpio-Oosterhout) er jaarlijks weer in slaagt om voor alle atletiekonderdelen de beste-25-prestaties aller tijden bij te houden. Afgelopen dagen heb ik vanwege m'n longontsteking ruimschoots de tijd kunnen nemen dit dankbare jaarboek te analyseren op prestaties van onze regionale atleten.
Mijn simpele conclusie is dat de inbreng van de Scopias-atleten zeer bescheiden en misschien wel teleurstellend genoemd mag worden binnen dat nationale geweld. Welgeteld 2 atletes en 10 atleten komen erin voor, dat zijn dan huidige Scopias-leden of die van vóór de fusie, toentertijd leden van AVT en Festina.
Het zou te veel eer zijn ze allemaal de revue te laten passeren, maar bij twee van hen ga ik echt uit m’n dak. Piet Gubbels (geb.1926) en Arie Verbaan (geb.1926) staan al ruim 30 jaar (!!) in die bestenlijsten. Door iedereen al bijna vergeten, in de bestenlijsten van Ton Peters staan ze nog te glimmen, bedankt Ton. Atletiek is een prestatie-sport, een rondje om de kerk lopen is gezond en heeft zeer zeker mijn sympathie. Maar het gaat toch om het grensverleggende in de atletiek en het streven naar brons, zilver of dat onbereikbare goud.
Piet Gubbels (+) van AVT staat al 35 jaar in de bestenlijst M45 bij het kogelslingeren met een prestatie van 43.38 meter. De gemiddelde doorlooptijd in deze lijst is 10 jaar. Hij maakt het niet meer mee, maar Piet staat momenteel op de elfde plek! Het duurt dus nog wel een tijd voordat hij eruit geslingerd wordt, “een prestatie van formaat”.

Good-old Arie Verbaan staat ook al 27-31 jaar met Festina in de bestenlijsten bij de M50/55 op zijn favoriete onderdelen, de 5 en 10 kilometer. Als we de prestaties van Arie plaatsen in zijn eigen tijd en vergelijken die met de huidige baanprestaties in de regio, is slechts één conclusie mogelijk: “Wat was dat een klasse atleet”.
Zelf sta ik erin met:

Geen opmerkingen: