woensdag 4 augustus 2010

Status Quo na Zomerreces

Vinden jullie dat ook zo erg, de Tweede Kamer moest wat vroeger terugkomen van vakantie, de Muppet-show gaat immers weer beginnen, good-old Ruud Lubbers opende het bal, goed gedaan master Ruudje. Vooral voor links bleken de druiven zuur te zijn, een vinnige Femke Halsema scheldt een gehoorzaam zwijgende Geert Wilders uit voor vuilspuiterij, hakkelende Job Cohen constateert dat steeds meer mensen zich in toenemende mate zorgen maken over het buitensluiten en de achterstelling van moslims en een te grappige Emile Roemer is niet blij met de beoogde schaduwpremier. Ook voor politici is het overduidelijk moeilijk omgaan met de dictatuur van de meerderheid, en links snapt dus echt niet waarom de PVV zoveel zetelwinst heeft behaald.

Het is dus duidelijk, de vakantieperiode is (bijna) voorbij, en voor ons werpers betekent dat: de tweede golf baanwedstrijden komt er weer aan. Niet dat dit voor Jan, Frans en mij zoveel verschil maakt, we voelen ons toch altijd lekker buitengesloten, maar vanmorgen bij een oefenvijfkampje moesten we toch even kijken hoeveel achterstelling we nog hebben. Alexander Pechtold had beter met ons kunnen meegooien vanmorgen, hadden we hem kunnen leren hoe je nederlagen waardig draagt.

Terug naar vanmorgen, op bijgaand filmpje is duidelijk te zien dat het nog een stuk beter moet met gewichtwerpen, niet pompen, niet op de plaats draaien en opstrekken bij afwerpen!!! Ik heb het zelf opgenomen, dus helaas is niet te zien hoe ik toch weer 17 meter heb geslingerd. Wat vooral belabberd ging bij alle drie, was toch wel speerwerpen. Een ding weten we nu zeker, vóór de komende werpvijfkampen nog een paar wedstrijdjes of een paar keer serieus trainen met de speer. Voor de geïnteresseerden hierbij ook nog de individuele uitslagen van de vorige oefenvijfkamp van mei en die van vanmorgen.

Geen opmerkingen: