dinsdag 8 juni 2010

We zijn d'r uit!

Afgelopen zaterdag zijn we weer op wedstrijd geweest, we moesten hiertoe dwars door Zuid-Limburg bij Aken de grens over. Helaas wisten we niet dat er ook “Limburgs Mooiste” werd verreden, dus op de A76 hebben we meer dan een uur in de file gestaan tussen Belgen en Ollanders, allemaal met fietsen in, op of achter de auto. Maar precies op tijd aangekomen bij de Werfertag van DJK-Armada in Euchen-Würselen was het die dag niet alleen genieten van het schitterend zomerweer, het was een gezellig wedstrijdje en de organisatie sprak zelfs van een "Holländische Invasion aus Roermond". Nou ja, een beetje overdreven want we waren toch maar met z'n vieren, overigens wel vaak "auf das Podest" (het ereschavotje). Jan van Hooft leverde een puike prestatie en heeft zich genesteld op de 11de plaats allertijden bij het kogelslingeren M60 met een worp van 36.29 meter! Tevens verbeterde hij (wederom) het clubrecord discuswerpen naar 43,02 meter. Jeroen van Emmerik verbeterde zijn PR's kogelslingeren en discuswerpen naar resp. 19,29m en 23,24m. Jeroen is héél fanatiek, héél leergierig en gaat dan ook erg goed vooruit. Frans Klep en ik konden geen potten breken, alleen mijn 41.14m met slingeren was wel aardig. We waren eigenlijk met zeven personen, onze drie dames zorgden voor grote hilariteit bij elke mooie prestatie en bij de Siegerehrung met een natuurgetrouwe imitatie van het Muppetlied “manah manah”! Hoe dat klinkt, luister maar eens op Youtube naar http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=5733238262643002764

Zondag zijn Marijke en ik naar Uden geweest om de Swift-competitieploeg aan te moedigen. Ze hebben een leuke mix van (bijna) masters en junioren, dus daar zit nog rek in. Even nakijken op internet, ze zijn uiteindelijk 30e geworden van de meer dan 80 ploegen!

Overigens, zijn jullie er al uit op wie je gaat stemmen? Stemwijzer invullen is niet nodig, want dan kom je toch altijd bij D66. Bij ons was het dit keer een zware bevalling, maar we zijn eruit, tot aan het eerste kabinet Balkenende hebben we steeds CDA gestemd. Waarden en normen staan ook bij ons hoog in het vaandel, maar ja!! Er omheen lullen, da’s één, je eigen zin door drammen da’s twee, egoïstische en egocentrische trekjes zijn voor ons geen ondersteunde waarden, en kunnen de toets van onze persoonlijke normen niet doorstaan, we hadden het g’ad met Jan-Peter. Deze keer vonden we allebei dat de VVD het sterkste programma heeft, en Rutte probeert niet te verbergen dat we komende tijd allemaal een offer moeten brengen. En voor ons mag Wiegel dan best minister-president worden!

Echter gisteravond ben ik weer geswitched, en nu naar de PVV!!?? Het debatje Cohen-Wilders gaf voor mij de doorslag. Job Cohen had Geert Wilders (en z’n grote aanhang) vorige week al beledigd door ze staatsgevaarlijk te noemen, en dat doe je niet meneer Cohen. Zeker niet “met de wetenschap van nu”. Toen Wilders gisteren in dat debatje hem daarop aansprak, en voor het allereerst zelf ingehouden emotioneel aanhaalde dat hij al zes jaar gevangen zit in z’n eigen beveiliging en ook nu voor hem stond in een kogelvrij vest, verstijfde ik. Iedereen wist het, Wilders zweeg er steeds over, ik schoof op het puntje van de bank. Ook Cohen stotterde en stamelde en kwam niet verder dan toegeven dat hij het “ook niet eens was” met de lieden die Wilders bedreigen. Als hij gisteren nu de moed had getoond en gezegd had, dat juist díe lieden staatsgevaarlijk zijn, maar nee. Het kwartje viel, ik weet waar ik moet gaan staan. Ik realiseerde me plots dat er in die afgelopen zes jaar geen flikker gebeurd is aan de ontzetting van het vrije woord. Cohen spreekt in zijn campagne over fatsoen, Balkenende sprak in de voorgaande edities over waarden en normen. Geert Wilders zit als een luis tussen de nagels van Cohen en Balkenende.

Toen later op de avond een vinnig kijkende Peter R. de Vries voorover gebogen als een sissende slang Balkenende niet erg netjes probeerde te dwingen de PVV uit te sluiten wist ik ’t zeker. Niet iedereen hanteert dezelfde waarden, en ter bewaking van de leefbaarheid hebben we in dit land daartoe normen (en wetten) gesteld. Over de volledige breedte van extreem links tot extreem rechts hebben we ons daaraan te houden. Van uiterst progressief tot beschimmeld conservatief worden meningen uitgekraamd waar we het absoluut niet mee eens hoeven te zijn. En wie met de verkiezingen de meeste stemmen haalt, neemt het voortouw, dat is democratie.

Geert, hou op met die nonsens als kopvoddentaks, blijf binnen onze normen, maar hou asjeblieft je rug recht! Trouwens, mooi logo van de PVV. Die rooie banen lijken wel een atletiekbaan te symboliseren. Die blauwe cirkel doet me denken aan een discus. Dat bolvormige geheel onmiskenbaar een kogel, en die vogel die vrij voorgaat in "zo ver mogelijk wegvliegen"?.

Mijn ruggesteun heb je.

Geen opmerkingen: