vrijdag 18 december 2009

Wie zijn die vijf overgeschreven atleten?

Peter Willemse vroeg me gisteravond of ik "die vijf nieuwe masters" kort wilde voorstellen in het clubblad, en dan liefst aan de hand van die groepsfoto, genomen bij het NK in Eindhoven.

Die prachtige foto, door Marijke genomen bij het NK-werpvijfkamp en NK-kogelslingeren 2009 in Eindhoven, waar we alle vijf als trotse medaillewinnaars staan te glimmen van links naar rechts: Paul Philips, Frans Klep, Henk van Bakel, Jan Titulaer, onze coach (pap) Lei Holthuijsen en Peter Holthuijsen.
Die wij dat zijn een vijftal uit de kluiten gewassen lobbessen, die (nog altijd) fanatiek trainen op alle vijf de werponderdelen (kogelslingeren-kogelstoten-discuswerpen-speerwerpen-gewichtwerpen) maar ook regelmatig uitkomen op (inter)nationale werpvijfkampen en werpwedstrijden. Een doorslaggevend argument om voor Swift te kiezen was wel de onuitwisbare rijke historie die Swift heeft op die machtige werpnummers in de atletiek. Veiligheid op en rondom de atletiekbaan vinden wij alle vijf heel belangrijk, we gaan ons zeker houden aan de gestelde regels, dus daarover hoeven jullie geen zorgen te hebben. Wel vooraf onze excuses voor die toenemende aantallen deuken en gaten in de grasmat, helaas is dat onlosmakelijk verbonden aan dat wegsodemieteren van die verschillende maten en gewichten werptuig.
Maar eerst even kort voorstellen! Paul Philips (M50) woont in Tegelen en is ex-tienkamper, sinds één jaar driftig bezig om kogelslingeren en gewichtwerpen onder de knie te krijgen. Momenteel geblesseerd, maar straks weer ongetwijfeld op jacht naar nationale medailles. Frans Klep (M60) woont in Nuenen, werptrainer bij de jeugd van Eindhoven en Helmond. Hij is één van de Nederlandse pioniers op de werpvijfkamp, en getransformeerd van goeie amateur-voetballer naar goeie werpvijfkamper. Henk van Bakel (M55) uit Baarlo was een topper op de springnummers (>2m hoog, >7m ver en >4m met de polsstok), maar nu ook al jarenlang succesvol op de werpvijfkamp. Bij de Senior Games 2009 in Zeeland behaalde Henk 3*goud, op kogel, discus en speer! Jan Titulaer (M60) eveneens uit Baarlo kan maar niet stoppen met atletiek en is ook geleidelijk overgestapt van de tienkamp naar de werpvijfkamp. Peter Holthuijsen (M45) uit Erkelenz behoeft als voormalig lid van Swift eigenlijk geen introductie, hij is bij de Masters een echte topper met hoge noteringen op de wereldranglijsten. Onze trouwe coach Lei (70jr, uit Tegelen) heeft het niet altijd gemakkelijk om onze 200 jaar atletiek-ervaring in het gareel te houden.
Met z’n vijven waren we in 2009 goed voor 7 nationale titels, 4 zilveren en 4 bronzen plakken. Uiteraard willen we dit kunststukje in 2010 voor Swift herhalen, we zullen (en kunnen ook niet anders) ons best doen. Wat hebben jullie een goeie werptrainer (Wim Coenen !!), met hem gaan we zeker werken aan de verbetering van onze persoonlijke records. Wat we daarnaast toch ook wel een beetje hopen, is dat we een paar Swift-leden kunnen besmetten met ons werp-virus. Misschien kunnen we een paar masters uit de winterslaap (!!??) wekken, en als we op wedstrijd gaan willen we graag een paar plaatsjes in de auto reserveren voor de fanatiekere werp(st)ers onder de jeugd. Kom maar op!
We verheugen ons op “af-en-toe-effe-kletsen” met jullie bij de werpkooi of gezellig in de kantine met een kopje koffie, want ook dat zoeken we bij Swift.

Geen opmerkingen: