donderdag 20 augustus 2009

Een reddingsplan voor de werpersgroep . . . .

Het heeft behoorlijk gerommeld de laatste weken! Er blijkt bij (te) veel werpers behoorlijk wat frustratie te zitten! Na een discussie bij de werpkooi heeft Jan van Hooft aangeboden voor ons te interveniëren bij het bestuur. Gisteravond de eerste positieve terugkoppeling van Jan. Vanmorgen naar Henk en Jan gereageerd:

Waarde werpkanjers Jan en Henk

Heb gisteren genoten van jullie 15.80m (Henk) met het (te lichte) gewicht en de prachtige discus-techniek (Jan), het stimuleert mij zeker tot betere werp-prestaties. Dat is de kracht van onze werpgroep, wat Scopias onvoldoende ziet en stimuleert. Maar de vele PR’s en CR’s leveren het meetbare bewijs!

Even naar aanleiding van gisteravond via de mail. Ben erg blij dat het gesprek positief verlopen is en dat bestuur en trainingscoördinator open staan voor afspraken die de werpersgroep een geaccepteerde plaats moeten geven binnen de club en al z’n faciliteiten. Een paar aandachtspunten, die ik gisteravond misschien ook had kunnen vertellen, maar nu heb ik er even over kunnen nadenken:
• Lijkt me een uitstekend idee dat we vastleggen dat jij (Jan) onze werptrainer bent en in die hoedanigheid afspraken maakt en overleg voert met bestuur en trainingscoördinator.
• Bij problemen (trainingstijden, accommodatie, wedstrijdprogramma, strubbelingen op de training) communiceert de (werp)trainer met de trainingscoördinator en niet individuele werpers (leden).
• Echter, dit dient ook regel te zijn voor alle andere gebruikers van de accommodatie! Denk hierbij aan onze problemen in het recente verleden met een “scheldende” jeugdtrainer, het wegsturen van Peter Holthuijsen door Peter van den Bergh c.s., problemen Paul Philips op de reguliere dinsdag-/donderdag-training, opmerkingen “ouders” richting Henk van Bakel, probleem Corné Jacobs, etc.etc.. Anders hebben we straks nieuwe afspraken, maar blijft die “schreeuwende” omgeving ons kleine groepje in de hoek zetten.
• We zullen moeten streven naar twee gezamenlijke trainingen, met de uitwijk individueel naar de overige trainingsuren. Mijn voorkeur gaat (naast de zondagmorgen) naar een avond waarop we alle werpnummers (en krachttraining) “ongestoord” kunnen doen, inclusief een open kantine!
• Ben het 100% eens dat die kantine tijdens reguliere training bemand zou moeten zijn door een “verantwoordelijke”. Vind het wel zuur dat nu de werpers ernaar vragen, die beperkende regel plotseling om de hoek komt. Er was (al vanaf december ’08) een sleutel toegezegd en een procedure afgesproken hoe die paar werpers hun kopje koffie na de training konden gebruiken. In de tussenliggende periode zien we steeds kleine groepjes die gebruik maken van de kantine!!?? Dit is een felle schending van wat een waarde moet zijn in een vereniging: “gelijkheid”. Mijn standpunt: men moet nu die sleutel geven en ook wij voegen ons straks wel in die nieuwe regel!!
• Een oplossing voor de “dunbevolkte” trainingen zou een drankenautomaat (warm/koud) kunnen zijn (gegarandeerde inkomsten).
• Wat betreft het krachthonk, laat men nu eerst komen “op papier” met die afspraak gemaakt tijdens de ledenvergadering. Geen schriftelijk besluit betekent geen afspraak en dan gaat de deur open van het krachthonk voor iedereen. Is er wel een schriftelijk besluit, dan zullen we een nieuw reëel voorstel dienen op te stellen voor de volgende ledenvergadering.

• Henk en ik hebben indertijd bij Jeroen Kouwenberg / Peter van den Bergh een aantal zaken (niet via de mail) besproken die “punt-voor-punt” zouden worden afgehandeld door het bestuur:
o Klein budget voor organiseren van werpclinics; dat is later doorverwezen naar de trainingscoördinator (status quo?)
o Reisgeld-vergoeding bij de trainingen Kees & Maaike Schetters?
o Het “onsportieve” reglement clubrecords?
o Vergoeding van inschrijfgelden (inter)nationale kampioenschappen, mits voldaan aan een te stellen norm?
Ik zie zeker weer mogelijkheden voor een doorstart van onze werpersgroep, maar er zal toch:
1. een kleine “knieval” dienen te komen van bestuur voor de problemen die in het recente verleden zijn veroorzaakt (c.q. genegeerd) en
2. nieuwe afspraken zullen “direct en zichtbaar” moeten worden doorgevoerd.
Voor mij persoonlijk geldt overigens nog steeds als er vóór 15 november geen stabiele structuur staat die wedstrijdatletiek voor werpers stimuleert, stap ik over naar HAC Helmond of Eindhoven Atletiek.
Met vriendelijke groet,
Jan Titulaer.

Geen opmerkingen: