donderdag 25 november 2010

Krijg jij ook zo de kriebels ?

Het is alweer bijna december, iedereen maakt plannen voor de komende feestmaand. Mij geeft dat altijd een vreemd gevoel, alsof ik daar buiten sta. Sinterklaas is alweer in het land, onze (klein)kindertjes mogen met rode koontjes hun schoentjes zetten. Onze vrouwen en schoondochters worden ook al hyper van dat kopen van kadootjes, het volstouwen van de voorraadkast is in volle gang met dikmakende spullen wat je met Pasen nog niet verwerkt hebt, ondanks die overvloed het onbegrijpelijke probleem “wat en waar” moeten we eten, en . . . kortom samengevat, voor ons werpers is dat eigenlijk een rot periode. Geen wedstrijden meer, het is koud en nat buiten, het wordt wat minder druk op de training, nee, niks voor mij.

Misschien tijd voor reflectie, hoe is het afgelopen jaar sportief verlopen? Hoe is het gegaan met ons werpgroepje bij Swift Atletiek? Normaal stel ik voor mijn sportmaten een boekje samen met bestenlijsten, hoeveel medailles hebben we gehaald, aan welke wedstrijden hebben we deelgenomen! Toevallig kwam ik nu op internet GoogleSites tegen, en voor ik het goed in de gaten had, stond het Jaarverslag van de Swift werp(st)ers al in de steigers. Kijk maar eens op https://sites.google.com/site/werpgroepswift/homeerpgroepswift/home voor het eindresultaat, een jaarverslag in website-vorm. Een stuk flexibeler als een boekje (je kunt foutjes wijzigen en nieuwtjes toevoegen), en we doen wat aan het milieu (geen papierverspilling). Alleen Lei vond het maar niks, die heeft liever alles zwart op wit staan. Dat kun je tenminste vastpakken, dat computerscherm doet niet altijd wat je ervan verwacht.

Maar ook daar krijg je de kriebels van, er worden alweer plannen gesmeed voor komend jaar, we zijn “en petit comité” aan het brainstormen over een werpcircuit in onze Limbra-regio. De eerste feitelijke gesprekken moeten nog wel plaatsvinden, maar ja, voor een en ander uitlekt. De rijksbegroting haalt, met dank aan Frits Wester, ook nooit de derde dinsdag in september. Op Lampis en Atletiekunie druppelen de eerste wedstrijden voor 2011 al binnen, de datum voor Borken is ook al bekend. Het NK-indoor is bekend, wie gaat er naar het EK-indoor in Gent en van het LK-indoor is in velden en wegen nog niks te vinden.

Maar je leert wel leven met kriebels en nervositeit, die feestmaand ondergaan we wel, 2010 gaat toch vanzelf over in 2011, we leggen er met bankdrukken wat extra kilootjes bij en deze maand toch gewoon twee wedstrijdjes! Ergens in de tweede helft van december gaan we met de Swift-masters het “Jaor oëtgoëije” met een werpvijfkampje voor spek en bonen. En op 31 december is het traditionele Sylvesterhammerwerfen in Hückelhoven. Hartstikke leuk, om 11:00 uur begint dat, zes (officiële) pogingen kogelslingeren en na de wedstrijd is er Glühwein, heisse Wurst mit Brötchen und Feuerwerk. Als je ook maar een beetje kunt slingeren moet je komen meedoen!

Ben je nog geïnteresseerd in sfeerbeelden en (actie)foto's van de Douwe Smit Trofee van 31 oktober? Dan blijf er even 8 minuten voor zitten en bekijk onderstaande rapportage:
Douwe Smit Trofee 2010


Geen opmerkingen: