dinsdag 6 april 2010

Cappuccino

Hebben jullie dat ook? Zit je op zaterdagmorgen lekker te slurpen aan je eitje bij het ontbijt, hoor je op de achtergrond een zenuwachtige Frank du Mosch op Radio-2. Ingetogen bijna overdreven verrast wordt hij aan de lopende band gebeld door idioten die dit zalige moment van de week komen verstoren met hun mening over spaties, spalken, wintertenen of vaginale winderigheid! Ik ruik plots iets aan m’n eitje, gelukkig schuift Gordon bij aan de keukentafel met tips over de liefde! Ik wordt niet goed!

Ineens zie ik die stapel met 30 rapporten opdoemen van die even zoveel ambtenarencommissies op tafel bij Pauw (Witteman heeft het even aan de prostaat, daar gaat z’n eigen bijdrage!), die ons uit de crisis moeten trekken. Van al die voorstellen word je onpasselijk, maar we moeten dat compleet anders interpreteren. Beschouw het maar als een soort menukaart, waaruit een volgend kabinet de gerechten kiest die ons worden voorgeschoteld. Een volgend kabinet moet binnen dit kader richting geven waarin Nederland zich de komende jaren economisch gaat bewegen. Maar of Nederland daarop zit te wachten, ik vraag het me af. Zeker als ik naar die bellers bij Cappuccino luister, die hebben wel andere problemen. Hieronder een serieuze bloemlezing uit de bel-onderwerpen:
1. Hoera, ze zijn er weer! De lentekriebels, je wil iedereen knuffelen! Als je niet meteen weet wat je met die gevoelens aan moet, denk dan eens aan contactimprovisatie. Iris weet hoe dat moet.
2. Het is alweer rokjesdag geweest, dus de benen mogen weer bloot en de hakjes mogen weer aan. Maar hoe doe je dat als je hamertenen hebt. Kom je daar dan ooit nog van af? Wenneke heeft de oplossing.
3. Hoe komt ze erbij, maar Linda had een droom: ze wilde graag zelf een kippenei uitbroeden. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het resultaat van haar surrogaatzwangerschap is te zien in een heuse tentoonstelling.
4. Negatief denken, zwaarmoedig denken, in problemen denken, allemaal gewoon niet doen. Positiviteit werkt stukken beter, we moeten leren omdenken. Simpel toch? Ik hoor jullie denken, ja ja, dat zijn allemaal vrouwen die met die kwats op de proppen durven komen. Nee hoor!
5. Ben je als vrouw slimmer wanneer je merkkleding draagt? Uit onderzoek is gebleken van wel. Volgens Jelle echter niet. Hij is een kei in het weerleggen van onderzoeken die over onze intelligentia gaan. Simpel, je zoekt iets uit, en Jelle zegt dat het niet waar is.
6. De ideale man heeft een kop van staal en ijzeren armen. Zelfs seks met een robot behoort in de toekomst tot de mogelijkheden is te lezen in het boek Experiment nl . Het enige risico dat je loopt is dat er af en toe een draadje los springt. Maar ja, die zowat leest heeft wel wat meer los zitten.
7. Een Peace of Cake is geen makkie, maar een lekker goedmaak-gebakkie van de Blijbrigade. Deze vrolijke club legt in heel Nederland ruzies bij met behulp van dit vredescakeje.
8. Ron houdt zich dagelijks bezig met poep en pies en daarmee is hij een regelrechte held van het riool. Alleen gooien wij thuis veel te veel troep door het riool, een drama voor het ondergrondse riool die alles afvoert.
9. Het is een beetje een taboe, maar ook bejaarden hebben een seksleven. Inclusief fantasieën, verlangens en afspraakjes. Twee jonge mannen verdiepten zich in het seksleven van oude mensen en maakten er een voorstelling over: Niet ver van je bed-show.
10. Zelf zal ik nooit bellen naar Frank du Mosch, maar ik heb wel een probleem. Wat is er in Gods naam mis met dit land en zijn bewoners. Het lukt me al lang niet meer om serieus te luisteren naar wat “de politiek”met ons voorheeft of zelfs onbewogen te observeren wat “de media” ons voorschotelt.

Maar hoe moet dat dan verder? Nou, zaterdag ga ik gewoon meedoen met een werpvijfkamp in Borken, is wel 300km rijden maar ver genoeg weg van Nederland. Degene die daar het verst gooit met de slingerkogel krijgt de meeste punten. Niemand die weerlegt dat het niet zo is, al helemaal niemand die sex wil met zo’n ding. Gewoon knallen met die kogel, weg met die frustratie, a peace of cake. En daarna? We hebben besloten ’n paar weken kennissen te gaan helpen in Frankrijk.

Even geen balken-ellende en geen cappuccino, gewoon zonder discussie een plat-du-jour met een lekker glas wijn.

Sterkte met de komende verkiezingscampagne en zeker niet bellen naar Frank du Mosch!

Geen opmerkingen: