vrijdag 11 september 2009

De laatste blog voor Scopias

Het einde van mijn betrokkenheid wordt ingeluid door mijn laatste blog op de website onder Werpersgroep Masters. Natuurlijk wist ik dat er op gereageerd zou worden, en ja hoor, ik heb niet lang hoeven wachten. Eerder waren Henk van Bakel en Peter Holthuijsen op vergelijkbare ordinaire wijze de oren gewassen. Ze begrijpen het niet, atletiek is immers meer dan lopen alleen. Lopen is gezond en kun je ook nooit genoeg stimuleren. Maar voor een atletiekvereniging komt daar iets bij, het is een Olympische sport met zo vele prachtige onderdelen. Die moeten in een atletiekvereniging een gelijkwaardige kans en ondersteuning krijgen, anders degraderen ze zichzelf tot een trimclubje (ook niets mis mee) en frustreert men de wedstrijdatleet op die andere nummers. Een eerste stap in de goeie richting zou moeten zijn een helder MISSION STATEMENT voor Scopias, gewoon duidelijk vastleggen "waar-men-voor-staat". Heel jammer, maar het was een grote fout om terug te komen bij Scopias. De voorzitter heeft gelijk:"dan moet je je eigen club beginnen, dan zullen de anderen je niet meer tot last zijn". Ik duim voor de werpersgroep en het kleine clubje wedstrijdatleten, zet 'm op.

sep 10, 2009 Henk van Bakel 3 * GOUD
Gepost door Jan Titulaer in Werpersgroep Masters


Hij heeft het 'm geflikt hoor! Tijdens de Master Games 2009 (Zeeland) heeft Henk van Bakel vandaag zijn totaal op drie keer GOUD gebracht in de M55-klasse. Als lid van de Werpersgroep Masters uiteraard op de drie werponderdelen: Discus (34.72m), Kogel (9.95m) en Speer in een geweldig nieuw clubrecord: 44.15 meter! Hiermee klimt hij naar de 7de plaats op de Bestenlijst Allertijden, PROFICIAT Henk!!

Alweer een overduidelijk bewijs welk potentiëel de Werpersgroep Masters heeft opgebouwd. Het bescheiden werpersgroepje heeft met meer tegenwerking dan ondersteuning in korte tijd een geweldig prestatief rendement waar-je-eigenlijk-niet-meer-omheen-kan neergezet. Waar zou dat toe geleid hebben met een klein beetje erkenning en support??

Met uitzondering van Henk van Bakel en Jacques Janssen (brons met discus) gaven alle overige werpers acte-de présence gisteravond op de matig bezochte werpwedstrijd van Scopias. Natuurlijk was er concurrentie van AV Beek (12 deelnemers), die ook op dezelfde dag een werpdriekamp hield, 17 deelnemers is echter te weinig. Maar buiten de masters was er verder ook niet één deelnemer van Scopias, werk aan de winkel?? Het is evident dat de technische atletiek bij Scopias wat extra stimulans nodig heeft!!

Desalniettemin lag sportpark Vrijenbroek er werkelijk perfect bij (met dank aan Jan Valize) en zorgden wedstrijdleider en jury voor een soepel verloop, ondanks de vroeg invallende duisternis. Verheugend dat bij de Werpersgroep Masters Tim Schreurs en Paul Philips na een maandenlange blessure-periode weer actief konden deelnemen. Tim verbeterde zich zelfs meteen met discus (26.63m). Alleen Corné Jacobs moest langs de kant met jeukende handen toezien, zijn achillespees-blessure wil maar niet genezen. Even schrikken was ook het uitvallen met een liesblessure van Peter Holthuijsen, hopelijk valt het een beetje mee.
Een vervelende dissonant was wel dat de kantine niet open was!!?? Bij een baanwedstrijd is het toch wel zo gastvrij als bezoekende atleten uit Deurne, Venray, Boxmeer, Gennep, Nuenen, Erkelenz en Oirschot voor de wedstrijd een kop koffie kunnen gebruiken. Na de wedstrijd verlengde Heidi Valize haar jury-taak met een extra bardienst. Dankjewel Heidi en een dikke knuffel voor je inzet voor Scopias.

Erkenning en support
geschreven door Peter van den Bergh, vrijdag 11 september 2009 om 20:58 uur
Ik sta helemaal achter je woorden over Henk's prachtige prestatie,maar om nou te suggeren dat die nog beter zou kunnen zijn indien Scopias de werpers niet zo zou hebben tegengewerkt gaat mij te ver. Door op zo'n niveau te kommuniceren degradeer je jezelf en de werpers, om in Peter Holthuijsen’s termen te praten, tot "werpclubje sowieso". Als je "het je zin niet krijgen" gelijk stelt aan "tegenwerking en gebrek aan erkenning" dan zie je Scopias niet als een vereniging van 450 sportliefhebbers die zichzelf en elkaar respecterend samenwerken en waarvan de werpers, met alle respect, maximaal 2.5% vertegenwoordigen. Als jij bij een vereniging de regels wilt vaststellen en 100 % aandacht en erkenning wil dan moet je je eigen club beginnen, dan zullen de anderen je niet meer tot last zijn. Wat let je, nu je je lidmaatschap toch hebt opgezegd. Maar bezin eer je begint, een vereniging runnen kost meer tijd en energie t.b.v. derden dan werpen alleen voor jezelf.

Geen opmerkingen: