zondag 15 november 2009

Werpers ziën toch neet van sôkker ?

Sinds ’n week is mijn eigen krachthonkje keurig opgeknapt én al een paar keer gebruikt. Marijke komt niet alleen af en toe nieuwsgierig kijken, maar doet ook mee! Vanmorgen was het “boutweer”, maar atleten zijn niet van suiker, dus gewoon het werptuig ingeladen en op naar Scheuten Glas. Paul Philips was er ook, en we moesten beginnen met even te schuilen “onder de kofferbak”, want het viel er werkelijk met bakken uit. Toch maar beginnen met kogelslingeren, en na enige tijd kwam Lei Holthuijsen ook nog kijken, gewapend met de parapluie. Ja, in Venlo was er niemand, dus dan maar even zoeken naar het WSG (werpveld Scheuten Glas). We hebben lekker getraind, het bleef verder redelijk droog en Paul begint in deze 2de week al “echt-te-slingeren” in plaats van “verkrampt-te-gooien”. Ik hoop dat hij de hele winter pijnvrij kan blijven trainen. Met discus gaat het in ieder geval nu al beter dan het hele afgelopen seizoen. Z’n beste was 32.87m in het voorbije seizoen, maar vanmorgen gooide hij met gemak 33½, en eigenlijk nog te laag eruit.

Ik heb bij alle werpers het idee gelanceerd om zondagmorgen 27 december het jaar passend “oët te goëije” met een trainings-werpvijfkampje. Dezelfde regels zoals we dat 29 maart gedaan hebben: twee keer inwerpen en drie pogingen! We vragen Lei, Tina, Annemarie en Marijke weer om te jureren, en uiteraard werken met bordjes bij de lange werpnummers (en achteraf meten). Als er dan nog iemand kan (en wil) zorgen voor erwtensoep met ’n broodje achteraf (en we kunnen in de kantine), dan sluiten we het jaar toch nog gezellig af, en hebben we even de tijd om de punten te berekenen. Natuurlijk zijn de prestaties niet zo belangrijk, alhoewel, vergelijken met 29 maart is misschien wel leuk. Wie doet er mee??

Overigens is Lei Holthuijsen al druk bezig met het wedstrijdprogramma voor 2010! Hou vooral www.lampis.net in de gaten, want daar komen ze op te staan.

Geen opmerkingen: