zondag 18 oktober 2009

Van Douwe Smit naar Lampis !! ??

Vannacht om drie uur thuis, en nu zit ik half verdoofd wat na te mijmeren over wat mijn grijze cellen van de dag van gisteren hebben weten vast te houden:

Douwe Smit Trofee naar Maaike Schetters

In een werpwedstrijd bij AV Swift-Roermond heeft onze gast-trainster Maaike Schetters van Eindhoven Atletiek voor de 3e keer de Douwe Smit Trofee gewonnen voor haar prestatie van 55.70m met kogelslingeren. Een bijzondere vermelding kreeg de terugkeer aan het werpersfront van Leonie Berden. We kennen Leonie als excellente werpster van ca.15 jaar geleden bij Scopias (12.70m met kogel en 47.10m met discus). Ze is nu aangesloten bij RKHAV Hulst, en in de klasse V35 kwam ze “al na één maand trainen” tot een afstand van 39,54m met discus en 11.22m met kogel. Een prettige en welkome aanvulling bij de dames masters, succes Leonie!!
Van onze werpersgroep kwamen vier deelnemers aan de start, onder het toeziend oog van Paul Philips , Peter en Lei Holthuijsen. Jacques Janssen (zie foto rechts-beneden) had een uitstekende dag met discus, dat hij won met een afstand van 38.56m, Henk van Bakel werd tweede met speer (42.30m). Frans Klep en ik bereiden ons voor op de laatste twee werpvijfkampen van het jaar, we deden in Roermond mee met kogelslingeren, kogelstoten en discuswerpen. De prestaties van Frans: 32.45 – 9.72 – 32.78m en die van mij 41.19 – 11.79 – 36.70m.

Evaluatie afgelopen seizoen
Na afloop werden Lei, “alle deelnemers aan het NK-Werpvijfkamp” en de dames (Tina, Carla en Marijke) op een bijzonder gastvrije wijze onthaald bij Christa en Peter Holthuijsen in Erkelenz. We kennen Peter inmiddels allemaal als onze topwerper, maar samen met zijn sympathieke echtgenote blijkt hij ook nog eens in staat tot culinaire topprestaties. Geweldig! Uiteraard werden de successen van het NK-Werpvijfkamp nog eens gememoreerd, het afgelopen seizoen geëvalueerd en de (individuele) plannen gesmeed voor het komende jaar.
Belangrijkste conclusie voor ons was wel dat we het plezierige trainings- en wedstrijdcontact maar vooral de inspirerende kracht van onze werpersgroep proberen te continueren. Hebben we het afgelopen jaar met z’n allen een spontaan vangnet voor oudere werpers gespannen, het komende jaar proberen we een platform te bieden voor alle regionale werpers, van welke vereniging dan ook. Uiteraard moet een en ander nog met de overige leden gecommuniceerd worden, maar de eerste grove lijnen zijn:

Werpers-platform Lampis

1. Opzetten van een (meertalige) Werpers-website (waarschijnlijk www.lampis.nl), waarop ge-autoriseerde werpers hun eigen profiel kunnen aanmaken, informatie kunnen vinden over onze filosofie, werpwedstrijden, uitslagen, ranglijsten, gezamenlijke trainingen en links naar werpen-gerelateerde websites.
2. Verder gaan we mogelijkheden onderzoeken om regelmatig samen werptrainingen, zaaltrainingen, werpclinics te houden. En uiteraard in het komende seizoen samen wedstrijden te bezoeken.
3. Werpersgroep Lampis is geen nieuwe atletiekvereniging, alle actieve werp(st)ers ongeacht hun nationaliteit, niveau zijn welkom op ons platform. Enige voorwaarde is dat ze aangesloten zijn bij een atletiekvereniging én in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie.
4. Daarmee denken we geen bedreiging te vormen voor de bestaande atletiekverenigingen, maar een extra motivering en stimulans voor de vaak zéér kleine plukjes werpers binnen de clubs in onze euregio.

Reacties op dit plan?
Zoals gezegd, dit zijn de eerste grove lijnen en reacties, kritiek en ideeën worden positief ontvangen op de (jullie bekende) email-adressen van de (voorlopige) initiatiefnemers Henk, Peter en mij.

Geen opmerkingen: