zaterdag 9 oktober 2010

Een werpvijfkamp, maar dan anders . . .

Onder een stralend herfstzonnetje beleefden slechts luttele negen wat oudere, maar goed doorvoed en voorbereide deelnemers een geweldige middag bij Unitas Sittard. Ga d’r maar eens aan staan, binnen een kwartier een werpvijfkamp afwerken. Maar dan ietsjes anders . . . . deze keer was niet de winnaar degene die de meeste punten haalt, maar de werper die binnen dat kwartier zijn persoonlijk record op de werpvijfkamp het dichtst benaderd, en die het snelst tevreden en klaar is met zijn achtereenvolgende kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen. Bij dat “op z’n snelst” is dan wel de beperkende regel dat je binnen 15% van je persoonlijk record moet blijven. Een geweldig idee die bliksem-werpvijfkamp.

Henk van Bakel (Swift Atletiek) had weliswaar de snelste tijd met 3:15min., maar vergat in zijn ijver binnen de vereiste 15% te blijven, nu ging Bert Vreeswijk (AV Typhoon) met het mooie ingelijste diploma aan de haal, zijn eindtijd was 4:52min. De strijd om de beste benadering van het persoonlijke record was heel gemeen spannend tussen de twee Swift-atleten Jeroen van Emmerik en Frans Klep. Jeroen dacht dat na correctie van zijn kogelstoot-prestatie te gaan winnen met een minimaal verschil van -1,45%. Maar nadat Frans Klep zijn PR had laten corrigeren bleek hij de uiteindelijke winnaar met slecht 4/100-ste verschil met Jeroen. Hij is nog steeds aan het rekenen en controleren of het allemaal wel klopt!!??

Peter Holthuijsen (Swift Atletiek) bleek uitstekend op worp met liefst drie beste jaarprestaties. Zijn 13.54m met gewichtwerpen en 42.21m met speer droegen bij tot het aanscherpen met één punt van zijn beste werpvijfkamp van 2010. Commentaar van Peter: ”Dit is echt wat voor mij, heb ik geen tijd om na te denken!”. Verheugend was het heroptreden van Wim Hellebrekers (AV Weert), na een gedwongen blessure-periode van twee jaar was hij er weer bij. De M60-klasse is gewaarschuwd, kijk maar eens naar zijn prestaties.

Veel dank naar de perfecte organisatie van AV Unitas Sittard, “op z’n Limburgs” werden we ‘s morgens ontvangen met koffie met vlaai, Michel (Leinders) legde e.e.a. keurig uit en had de ambulante jury goed geïnstrueerd. Ongelooflijk dat zo weinigen op dit geweldige en unieke evenement afkomen.

Maar volgend jaar is er weer een Bliksem-Werpvijfkamp, dus hou het in de gaten. Bedankt mannen van Unitas, bedankt Tina en Marijke voor het jureren en foto's maken en . . . . . ! Even klikken op onderstaande afbeelding en je ziet alle uitslagen.

1 opmerking:

Leonie zei

Wat leuk en wat een mooie prestaties zeg!

Jammer dat er (nog) geen deelname is van vrouwen. Want zo'n bliksemvijfkamp is ook echt iets voor mij.

Volgend jaar ben ik beslist van de partij.