zondag 4 juli 2010

De mussen vallen van het dak . . . .

Afgelopen week was het met die temperaturen van +30⁰ eigenlijk te heet om te trainen. Nee, het kan nog erger, we hadden beloofd vrienden te helpen met verhuizen. Onze camper konden we stallen op camping “Am Birkentor” in Schwanenberg. Werkelijk een aanrader, ’s morgens liggen ongevraagd en onbesteld de verse broodjes voor de deur. Met de fles water binnen handbereik hebben we ons door de week geworsteld om mee te helpen alles schoon te krijgen, ramen te wassen, vloerbedekking te leggen en de meubels en ingepakte dozen op de juiste plaats te krijgen. Ik heb (buiten Carnaval) allang niet meer zoveel gedronken en zoveel T-shirts kletsnat van het zweet moeten wisselen. De mussen vielen van het dak, de honden hadden de tong op de grond liggen . . . . en gezellig was het!

Maar “voor-het-geval-dat” ligt onderin de camper altijd mijn gereedschap om op elk moment met een werpvijfkamp mee te kunnen doen. We lazen in de krant dat er s’avonds een Rasenkraftsport-wedstrijdje was in Hückelhoven, nou dat moesten we dan toch maar doen. Slechts een twaalftal atleten had de hitte getrotseerd en zich gemeld bij Hans Fischer “im Schatten unter den Baum”. Inschrijfgeld hoefden we niet te betalen gezien de zware omstandigheden. De juryleden moesten geregeld wisselen op het kurkdroge gravelveld. Maar ondanks, misschien wel dankzij de hitte, liep het erg goed met kogelslingeren. Zes pogingen kregen we, en alle zes tussen de 41.53 en 42.49 meter, mijn beste van het seizoen. Het tweede onderdeel, gewichtwerpen, heb ik voor het eerst gedaan met twee draaien, en dat ging niet verkeerd. We kregen vier pogingen met afstanden tussen de 16.23 en 16.71 meter. Nog een beetje weifelend, maar even doorgaan met trainen dan zit de 17 meter er dit jaar nog in. Als toetje was er ook nog Steinstossen, voor mij betekent dat een stalen kubus van 7½ kilo éénarmig wegstoten, hij kwam toch nog 9.82 meter ver in de zandbak, net geen 10 meter. Bij controle blijkt dat ik hiermee in de top-5 van de Deutscher Rasenkraftsport- und Tauzieh-Verband e.V. zou komen!!

Komende maandag gaan we trainen in Roermond en komende donderdag de (voorlopig) laatste wedstrijd. Met de hele bubs van 11 werp(st)ers gaan we naar HAC Helmond, hartstikke leuk hoe het werpen in Roermond weer gaat leven!

Geen opmerkingen: