woensdag 28 april 2010

Weer thuis

We waren vannacht om half een thuis na 16 uur rijden met de camper voor die slordige 950km van Varaignes naar Baarlo! Nou ja, rijden, de reis verliep voorspoedig tot Parijs, maar de A86 was geblokkeerd door een zootje agenten en daar stonden we dan ook meteen muurvast! We moesten zelf binnendoor onze weg zoeken naar de Périferique Extérieur om vervolgens aan te sluiten in de rij voor vier uur optrekken en stilstaan in ganzenpas op naar de A1, terwijl er van die klote motorrijders luid toeterend als strontvliegen tussendoor slingeren, eentje botste warempel tegen de camper op! Maar ja, stap maar eens uit in die mêlee, en de vogel was allang gevlogen potverdomme. Wat was de reden van die chaos? Blijkbaar vonden duizenden Franse boeren met evenzovele tractors het nodig om net gisteren op 27 april te protesteren tegen té lage tarwe-prijzen, wat ’n stelletje boeren-knurften. Marijke hield de moed erin met: “Zo zien we ook nog eens wat van Parijs!?”. We dachten enige tijd langs de Seine te schuifelen, maar na speurwerk van Marijke bleek dat even later de Marne te zijn. Achter Parijs hebben we rond acht uur op de eerste de beste parkeerplaats ingeklemd tussen massa’s vrachtauto’s gegeten en alsnog besloten om door te rijden. Maar ja, die knuppels moesten ook nog naar huis, dus ook het eerste stuk op de A1 tot achter Parc Asterix werd één rijstrook compleet verpest door die 16KM-rijdende Sarkozy-haters. Nou, het laatste tarwe-halmpje sympathie hebben ze bij mij voor altijd verspeeld, en ik was niet de enige. Volgende keer toch maar eens die nieuwe weg Reims-Metz proberen.


Maar we hebben toch weer twee weken volop genoten van Varaignes en l’Étang des Mirandes, graag hadden we nog wat meer willen doen, maar zo gaat dat altijd. We hebben de waterval verhoogd, zodat de waterstand in de meertjes met 30cm steeg, drie bomen gekapt van minstens 15m, goten schoon gemaakt, pannen recht gelegd, parkverlichting schoongemaakt en gecontroleerd, ramen en deuren van drie huisjes geschilderd, luiken gemonteerd, huisjes ge-text, bordings geverfd of vernieuwd etc.etc.. Marijke heeft wat gefilmd, ik zal e.e.a. proberen te knippen tot een paar korte filmpjes. Nu ligt de camera alweer klaar om morgen een musical zodanig op te nemen alsof het lijkt dat onze kleindochter de hoofdrol heeft. Jaja, zo gaat dat met oma’s en opa’s.


En morgenavond wordt ook weer de werptraining hervat, want zaterdag is alweer de eerste werpdriekamp in Erkelenz `mit Wildschweinbraten`. Volgende week donderdag is de traditionele werpdriekamp in Deurne en dan nadert het NK alweer met rasse schreden. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: