vrijdag 1 januari 2010

Laot die ballunkes los, gaef ze de ruümte

Lezers van deze weblog moeten wel affiniteit hebben met werpnummers in de atletiek, anders hadden ze me niet gevonden! Voor deze (potentiële) werp(st)ers: hè hè, het nieuwe jaar is weer begonnen, loop heel even naar buiten, strek je armen ten hemel en haal weer vrij adem. ”Laot die ballunkes los, gaef ze de ruümte”! De tellers in de bestenlijsten 2010 staan weer op “0”. Het nieuwe (jacht)seizoen is weer geopend!

Baat het niet dan schaadt het niet! Voor jullie en al je dierbaren een heel fijn 2010 gewenst, dat betekent zo'n beetje voor iedereen veel geluk, voorspoed, vooral gezondheid maar voor ons toch ook af en toe pieken in onze favoriete sport.

Hopelijk kunnen we een prachtige werpkooi neerzetten in Venlo, nieuwe of oude mensen enthousiast maken voor die machtige werpnummers. Blijf ook in 2010 zuinig omgaan met je lijf, voorkom blessures. En oh jee, zit je momenteel thuis met een blessure, we duimen voor je, vergeten je niet en kijken uit naar je come-back. Want het mooiste voor ons is toch, gewoon samen genieten op training en wedstrijden van onze hobby . . . . . .

kogelslingeren - kogelstoten - discuswerpen - speerwerpen - gewichtwerpen.

Voor al die anderen die denken, waar heeft die gek het nu weer over, natuurlijk ook voor jullie een voorspoedig 2010 gewenst! Je hoeft niet meteen naar buiten te lopen, maar ben je nog op zoek naar een goed voornemen, dan heb ik er misschien nog eentje! Je hebt mij gevonden met surfen, zoek dan ook eens verder onder Lampis, AV Swift, YouTube of zomaar Atletiekunie. Zoek eens naar plaatjes of filmpjes van kogelstoters, discuswerpers en vergeet de kogelslingeraars niet. Prachtig toch, wat een schitterende bewegingen, eigenlijk ongelooflijk dat er zo weinig belangstelling voor is. Nou ja, een beetje begrijp ik dat wel, het zijn immers moeilijke en individuele disciplines die veel gevarieerde training vereisen op gebied van techniek, kracht en souplesse. Het vereist jarenlang trainen en teleurstellingen overwinnen. En wij doen dat het liefst samen, dat maakt het extra mooi. Kom eens naar ons kijken, je mag ook gewoon eens voorzichtig meedoen of wijs je omgeving eens op onze machtige Olympische disciplines. Je herkent ons meteen, het zijn van die goedaardige lobbessen die onvermoeibaar met kogels en discussen lopen te zeulen.

Maar bovenal “gaef ôs de ruümte”, stop ons niet weg, weet dat we er zijn!

Tot ziens bij de werpkooi, waar die ook staat . . . . ! !

Geen opmerkingen: